Przód hamuje o wiele lepiej niż tył.
Dlatego auto zatrzymuje się na przedniej osi lecąc na twarz. Jest po prostu za słabo "ściągane" do dołu przez tył.
Niestety, ale znacznie poprawiając przód warto pomysleć też o tyle, bo tak to jest lekki dyskomfort.
Nie mówiąc o awaryjnym hamowaniu, np. w zakręcie. Różne korektory siły hamowania i inne systemy mogą sie po prostu nie wyrobić w drastycznych przypadkach.
Nie mówiąc o awaryjnym hamowaniu, np. w zakręcie. Różne korektory siły hamowania i inne systemy mogą sie po prostu nie wyrobić w drastycznych przypadkach.
No to jest fakt, dlatego IMO albo idziemy po całości i robimy komplet wraz z tyłem i twardym zawiasem, albo zostawiamy serie na dobrych tarczach i klockach.
Pzdr
rklimek, tak czy siak, gratki za modyfikacje
Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03 BMW serii 3... Radość z jazdy.
jak w praktyce obniżenie i niska miska się sprawują ?
lepiej niż w serii, wcześniej miałem standardowy zawias z pakietem na bezdroza i zdażało mi sie przychaczyć michą o garb czy nierówność
od wymiany na B8 i springi od RS'a nic takiego nie miało miejsca, po prostu sztywniejsze sprężyny nie pozwalają się niżej ugiąć :diabelski_usmiech
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
wsadz ostrzejsze klocki na tyl bo te EBC green costam to fajne ale na obrazku - zaloz przynajmniej takie jak na przod albo mocniejsze to troche powinno skompensowac rozklad sily hamowania.
Panowie a jest sens dawac tam na tyl taki mocny klocek?
Przeciez na tyl sila hamowania jest w zaledwie kilku procentach kierowana. Liczy sie chyba mocny przod.
Co prawda mam z przodu i z tylu Ferodo DS i jest kosmos ale chyba tyl niewiele da przy tym co jest teraz.
Ja mam przod ATE PD 312mm i tyl seria z klockiem Ferodo Premier. Przy seryjnych springach przod lecial na dol, ze zastanawialem sie czy da sie zderzak zedrzec Potem wyladowaly z przodu sprezyny z RS-a do tego, zebym mogl parkowac w miescie to zostawilem tulejki na bezdroza i jest w sumie calkiem OK. Na wiosne dojda Kayaby przod/tyl i zobaczymy
Komentarz